Göz Estetiği Nedir? Göz Estetiği Ameliyatı Nedir? Göz Kapağı Estetik Ameliyatı Nedir? Neden Göz Estetiği Yapılır? Göz Estetiği Sonuçları? Göz Kapağı Ameliyatı?
Göz bütün canlılar için çok önemli bir organ elbette, ama insan için gözün varlığı yanında çevresinin bakımı ve güzelliği de önem taşıyor, zira insanın yaşı ve yaşadıkları zamanla gözlerinin çevresine yansıyor.
Bu nedenle estetik cerrahîde ”blefaroplasti” başlığı altında farklı bir çalışma alanı var ve bu ”göz çevresi estetiği” anlamına geliyor…
”Göz teması” denilen şey bireyler arasındaki ilişkinin ilk adımıdır.
Karşılaştığımız kişiye ilk bakışımızda beynin dış dünya ile görsel bağlantısını sağlayan bir optik kompleks (kamera) olan gözlerimiz doğal bir yönelişle onun gözlerini bulur ve iki beyin arasındaki tanımlama başlar.
Sonra ilk farkedilen göz kapakları, burun kökü gibi göz çevresi olur. İşte kişi hakkında ilk intiba (edinilen fikir) bu bölgenin algılanması ile ortaya çıkar…
İyi kötü, birçok yaşanmışla dolu yılların geçmesiyle, bu bölgedeki değişiklikler kapakların kırışması, torbalanması, düşmesi şeklinde kendini göstermeye başlar.
Alt ve üst göz kapağındaki torbalanmalar daha çok göz küresini kafatasındaki kemik çukur içinde destekleyen yağ dokularının ön taraftaki kapak derisi altına doğru fıtıklaşması, yani yağı tutan bağ dokularının zayıflaması sonucu gözkapağı derisi altında torba şeklinde belirmesi şeklinde anlaşılmalıdır….
Kırışıklıklar ise; aşırı ışık, rûzgar, yaşanılan çevredeki aşırı hareketlilik, yer çekimi ve ivmeye maruz kalma (askerî jet pilotları ya da akrobasi pilotlarında olduğu gibi), emosyonel durumların fazlalığı yani çok sık gülme ya da ağlamadan ötürü gözleri kısan, koruyan kasların fazla kullanımı sonucu oluşmaktadır.
Önemli bir başka neden ise deri altı bağ dokusunun genetik olarak zayıf olmasıdır. Son derece sağlıklı ve dinlenmiş olmanıza rağmen elinizde olmayan nedenlerden dolayı sürekli yorgun, akşamdan kalmış gibi görünmek ya da okurken, televizyon, sinema izlerken üst gözkapağının torbaların ağırlığından dolayı erkenden uyuklamak hem siz, hem de yakın çevreniz için hoş olmayan, hayli sıkıcı bir durumdur.
Genelde bu gibi durumlarda problemlerini çözmek isteyenler önce göz çevresine birşeyler sürerek düzelme beklerler ve her türlü operatif olmayan girişimleri denerler… Ama nafile…. Ne yazık ki bazen bu deneyler dönüşü olmayan hasarlara bile neden olabilir…
Peki bu durumda ne yapılmalıdır? Göz çevresi cerrahîsinde estetik cerrahî teknikleri, özellikle ülkemizde dünya standartlarının üzerinde bir beceri ile uygulanmaktadır/ of course at right time, right person and right adress/ iletişimin doğruluğu, doğru adres ve enformasyon problem çözümündeki ilk adım olacaktır.
Öncelikle anestezi ve cerrahî girişim hakkındaki tüm önyargılarımızı bir tarafa bırakıp neyi, neden istediğimize karar vermeli, dış görünümümüzün aslında ruhumuzun bir aynası olduğu gerçeğini kabûl etmeliyiz.
Esasında ne olduğunu bilmediğimiz için korkabileceğimiz bu estetik cerrahî girişim o denli korkutucu değilir. Sedasyon destekli lokal anestezi altında yapılabilir, ayrıca hastanede geceleme de şart değildir.
Operasyon sonrası normal yaşama dönüş bir haftanın altındadır. Sizlerle teknik operasyon detaylarını paylaşmak isterdim ama kafalarınızı karıştırmaktan başka pek bir faydası olacağına inanmıyorum.
Şunu bilmenizi isterim ki; böyle bir operasyondan sonra birkaç ay gibi kısa bir süre geçip herşey oturmaya başlayınca, eski halinizi hatırlamayacak kadar değişime uğrayıp bir üst enerji seviyesinde bambaşka bir kişi olduğunuzu farkedersiniz.
Kadın ya da erkek, hiç farketmez, öyle çok önemli yaş sınırlaması da yoktur. Benim göz kapağı estetik ameliyatı yaptığım en genç insan ondokuz, en olgunu ise seksendört yaşındaydı.
Bu geniş yelpaze içerisinde, en az tecrübeli olduğum dönemlerde bile ameliyat sonrası hep olumlu intibalar ve mutlu dostlar kazandım. O halde şimdi bu cerrahî girişimle ilgili bazı önemli konulara değinelim…
*Estetik cerrahınıza müracaat edip isteğinizi belirtmeniz, konu hakkında bilgilendirilmeniz, en önemlisi cerrahınıza güven duyup duymadığınızı kendinize sormanız ve tamamıyla emin olmanız gerekir.
*Eğer kullanıyorsanız, mümkünse ameliyat öncesi sigarayı bırakmanız ya da bir müddet ara vermeniz iyi olur.
*Kan sulandırıcı ilaçlar (aspirin, kumadin vb.) alıyorsanız yine ameliyattan en az bir hafta önce bırakmanız şarttır.
*Bilinen önemli bir hastalığınız varsa ya da bir ilacı devamlı kullanmak zorundaysanız bu konuyu mutlaka cerrahınızla paylaşın, göreceksiniz, çoğunlukla bu gibi durumlar sorun olmayacaktır.
*Ameliyat gününden önce sakin bir uyku /uyuyabilirsen uyu tabii, heyecan, korku, yürek selanik olsa da:) / size çok yardımcı olacaktır.
*Operasyonda sıra önce üst göz kapaklarının sarkan derisi ve fıtıklaşmış yağ dokularının çıkartılması, sonra alt kapaklarda aynı işlemin tekrarlanması şeklinde olacaktır.
*Operasyon sonrası ortalama 24 saat süre ile gözlerin dinlendirilmesi amacıyla kapatılması uygun görülür, 4-5 gün sonra dikişlerin alınmasıyla prosedür sonlandırılır.
*Çok değil, en fazla 15-20 gün sonraki görünüm ise çabalarımızın pozitif sonucu şeklinde görülecektir.
Bu konuyu kafanıza takıp görünüşünüzden hoşnut olmadan yaşamak yerine, fazla zor olmayan bir cerrahî girişimi göze alarak aynadaki görüntünüzle yeniden barışmanız mümkündür. Sonuç olarak; gözünüz aydın olsun:) Herkese sağlıklı güzellikler dilerim…
Just wanna input on few general things, The website style and design is perfect, the content is really wonderful :D. Veriee Mervin Allister